ABBREVIATIONS

- AA = Astādhyāyī of Pāņini
- BH = Bhāmatī of Vācaspati Miśra
- BP = Bhāṣāparicchedah of Viśvanātha Nyāyapañcānana
- BS = Brahmasūtra of Bādarāyaņavyāsa
- BR=Bhāțțarahasyam of Khaņdadeva
- Ch. Up. = Chāndogya Upaniṣad
- GP = Gopatha Brāhmaņa
- JS = Jaiminīsūtra of Jaimini
- KA = Kirātārjunīyam of Bhāravi
- KavA= Kāvyālamkāra of Bhāmaha
- KC = Kārakacakra of Purusottamadeva
- $KM = K\bar{a}vyam\bar{n}m\bar{a}ms\bar{a}$ of $R\bar{a}jasekhara$
- LM = Laghumañjuṣā of Nāgeśabhatta
- LSK = Laghusiddhāntakaumudī of Varadarāja
- LSS= Laghuśabdenduśekhara of Nāgeśabhatta
- MB = Mahābhāṣyam of Patañjali
- MP = Mahābhāşyapradīpa of Kaiyata
- NB = Nyāyabhāşya of Vātsyāyana
- NR = Nirukta of Yāska
- $NS = Ny\bar{a}ya\bar{u}tras$ of Gautam
- NSM= Nyāya-siddhaānta-muktāvali of Viśvanātha Nyāyapañcānana
- PD = Padārthadīpikā of Kauņdabhatta
- PRD = Pradīpa of Kaiyata
- PLM = Paramalaghumañjuṣā of Nāgeśabhatta
- PM = Praudhamanoramā of Bhattojidīksīta

PS = Pāņiniśikṣā of Pāņini

RV = Rgveda

SC = Sadbhasacandrika of Laksmidhara

SD = Sāhityadarpaņa of Viśvanāthakavirāja

SKau = Śabdakaustubhah of Bhattojidīksīta

- SPV = Sphotavāda of Kauņdabhatta
- SSP = Sabdasaktiprakasika of Jagadisa
- SSV =Śiśupalavadham of Māgha

SV = Sphotavāda of Nāgeśa

TB = Tarkabhāṣā of Keśava Miśra

TC = Tattvacintāmaņi of Gangeśopādyāya

TK = Tattvakaushtubha of Bhattojidīksīta

TS = Tarkasamgrahah of Annamabhatta

UP = Upanișad

- VB = Vaiyākaraņabhūṣaņam of Kauņdabhatta
- VBK = Vaiyākaraņabhūṣaņakārikā of Bhattojidīkṣīta
- VBS = Vaiyākaraņabhūṣaņasārah of Kauņdabhatta
- $VP = V\bar{a}kyapad\bar{i}yam$ of Bhartrhari

VS = Vaiśesikasūtra

- VSK = Vaiyākaraņa-siddhāntakaumudī of Bhattojidīksīta
- VV = Vyutpattivādah of Gadādhara Bhattacārya